The day after tomorrow

Technologie ontwikkelt razendsnel.  Morgen is achterhaald. Hoe kijk ik naar “The day after tomorrow?”  Hoe kan ik als bedrijf een bijdrage leveren aan duurzame ontwikkelingsdoelstellingen?

Voor een belangrijke verbouwing is het evident dat we een architect onder de arm nemen, die kennis heeft van de nieuwste technieken, wetgeving, iemand die de aannemingswerken opvolgt.

Voor organisaties geldt identiek hetzelfde. Hoe zit het geheel in elkaar? Wat is de relatie tussen het welbevinden van medewerkers en de resultaten?  Wat is de relatie tussen de organisatievorm en het functioneren van medewerkers?  Hoe evolueert het IT-landschap op een duurzame manier?  Welke impact heeft mijn functioneren op de organisatie?

Dit is het werk van een technisch onderlegde organisatie-architect die deze vaardigheden combineert met zijn/haar soft skills.  (Voor kleine en middelgrote organisaties is dit een tijdelijke opdracht)

Maak een afspraak

Heldere strategische doelen

Een schip zonder koers is een schip op drift.  Deze koers is bepalend voor het uiteindelijk (wel of niet) aan land kunnen gaan op je bestemming.  Weten waar je naartoe wil als organisatie, welke doelstellingen je wil bereiken, hoe je (nog) wil groeien vereist een heldere strategie.  Zo'n strategie wordt dan de kapstok waaraan alle verdere acties en ontwikkelingen binnen jouw bedrijf worden opgehangen. 

Er zijn heel wat strategieën nodig zoals : Algemeen, IT, HR, productie, …In een familiebedrijf is er nog een bijkomende overkoepelende strategie nodig. Wat is de relatie van de familie t.o.v. het bedrijf?

Wij helpen je graag met al je strategische vraagstukken op een pragmatische, concrete en voor iedereen verstaanbare manier.

Een structuur om op te bouwen

Een organisatie structuur die werkt is afhankelijk van heel diverse factoren.  De klassieke hiërarchische manier van aansturen werkt niet meer.  Een 100 % zelfsturende organisatie is zo goed als onbestaande.  Maar wat werkt dan wel?

Er zijn heel wat tussenoplossingen mogelijk, afhankelijk van de mate waarin medewerkers bewust zijn van hun eigen functioneren.

De Connection4Balance – meting (in het kader van psychosociale-risico’s) is de basis om samen aan een toekomstgerichte organisatiestructuur te bouwen.Bijkomend is het belangrijk om te leren hoe processen in kaart gebracht worden.  Hoe knopen we alle eindjes aan elkaar. Wie houdt binnen de organisatie overzicht op al deze processen zodat ze vlekkeloos kunnen verlopen?

IT inzetten als katalysator

Hoe ziet de IT-wereld er “The day after tomorrow” uit?  De klassieke beweging van bedrijfsleiders is dat ze beseffen dat er ingezet moet worden op IT. Wat is de volgende stap : leveranciers uitnodigen om een IT-tool aan te schaffen.

Maar zo simpel is het helaas niet.  85% van de IT-implementaties loopt niet zoals verwacht : het doet niet wat ik heb gevraagd, het is ver over mijn budget, mijn mensen kunnen er niet mee werken.Hoe zou het zijn mocht je bij die 15% behoren waar de IT-implementatie wel goed verloopt.

IT is de backbone van je organisatie en verdient met andere woorden heel wat aandacht.

Als eerste is de strategie van je organisatie belangrijk om hierop je IT-strategie af te stemmen.  Dan pas kan je de nodige stappen zetten om projectmatig te werken aan de BACKBONE van je organisatie.  En de meest belangrijke vraag hierbij is : Welke profielen van medewerkers heb ik nodig om intern de juiste ondersteuning te bieden.

We helpen je op een duurzame manier de juiste beslissingen te nemen en te implementeren zodat zinloze en tijdrovende investeringen worden vermeden.